Tidvatten. Pure simplicity designed by Ingegerd Råman.

Tillbaka på jobbet spenderas mycket tid med att gå igenom nyhetsflödet med möbler och inredningsdetaljer och jag fastnade för några helt nya finheter och gamla godingar i ny färg. Ett självklart uttryck och en enkelhet som jag inte tröttnar på är kriterierna för att jag ska trycka på ”gilla-knappen”. Tidvatten är en ny serie glasvaser med ett stilrent enkelt uttryck, inte helt oväntat ligger formgivaren Ingegerd Råman bakom kollektionen. De mindre modellerna är självklara favoriter, men jag undrar alltid lite över IKEAs överdimensionerade storlekar? Använder man någonsin så höga smala vaser?

Övriga nyheter har jag laddat för en stund. Stolen Odger inredde jag med på Milano mässan där den premiärvisades. Fin form och framtagen i ett material av återvunnen plast och träfibrer känns den som en välkommen nyhet. Form Us With Love ligger bakom designen. Även Tertial lamporna, klassikern till arbetsbordet fanns med i min inredning där. Så självklara i svart och vitt. Lika fina att montera som allmänbelysning på väggen!

Grått linne, nya Puderviva påslakanet i mörkgrått blir fint i höst. Ett extra plus är att det nu finns matchande lakan i linne – fungerar förstås även som en enklare linneduk till förmånligt pris. Tips! Duka med svarta bestick till det. Har själv svarta dito hemma och kommer aldrig byta, ger så fin karaktär på det dukade bordet. (Stilsäker svart dukningsinspo hittar du i tidigare inlägg här och här.) En annan favorit i ny färg är vitrinskåpet Fabrikör som passar in så bra i de flesta sammanhang.

Bilder IKEA

 

©Related Post