Located in New York City, United States, this contemporary apartment was designed in 2017 by StudioLAB.













Description by StudioLAB

Across from Hudson River Park, the Classic 7 pre-war apartment had not renovated in over 50 years. The new owners, a young family with two kids, desired to open up the existing closed in spaces while keeping some of the original, classic pre-war details. Dark, dimly-lit corridors and clustered rooms that were a detriment to the brilliant natural light and expansive views the existing apartment inherently possessed, were demolished to create a new open plan for a more functional style of living. Custom charcoal stained white oak herringbone floors were laid throughout the space. The dark blue lacquered kitchen cabinets provide a sharp contrast to the otherwise neutral colored space. A wall unit in the same blue lacquer floats on the wall in the Den.

Photography courtesy of StudioLAB

Visit StudioLAB

©







Related Post