I was so happy to share the greenhouse make-over I worked on with Samsung and interior stylist Emily Henderson with you last week (thank you so much for all your wonderful feedback – feeling the love guys!). Today I’m super happy to share two new films from the Reframe This Space series with you. The first provides a little insight into how Emily and I worked with The Frame, a beautiful TV, designed to fit any space (and make it look extra pretty too!).

When it comes to a greenhouse you’re kind of stuck for wall space – which is where the Studio Stand came in (for people like me who love to re-jig their sitting room every few days the Studio Stand is ideal! For those of you who like to keep things firmly in place – you’ll be happy to hear it also attaches flush to the wall like a picture, so if you’re looking to fit The Frame into a gallery wall the No Gap Wall Mount feature will come in extremely handy!). 

Emily and I also spent a little time looking at the different Customisable Frame options (there’s an additional choice of White, Beige Wood and Walnut and they literally snap into place). In the end we opted for the white version to give the space a lovely, sleek, clean look.

And finally, like many Scandinavian homes, the greenhouse draws nature indoors (yes, to ridiculous, swoon-worthy proportions!), so we were keen to find art photography that would blend into the space. A quick scroll through the Samsung Collection (with 100 curated art pieces) and Art Store revealed many fantastic options – I noticed you can upload your own photography but sadly there wasn’t time for this (trust me, it was a hectic few days!).

Take a peek at the film here: 


Having decided on transforming the disused greenhouse into a Swedish kolonistuga (a small cottage / cabin on an allotment which is enjoyed throughout the summer months), it was important to channel the Scandinavian design ethos. The look should be clean, calm and fuss-free and yet cosy, warm and inviting – in other words, balance was key!

The space was stripped out and a wood, white washed floor put down and the walls were freshened up with a light grey lick of paint.

Picking the right furniture would be key to creating the look and feel we were after. We were keen to mix old with new – opting for salvage finds, flea-market items, mid-century modern and the odd contemporary piece and selected one stand out piece for each zone (including a wooden credenza, the Danish classic Flag Halyard chair, Tulip table and of course, The Frame). We then populated the space with accessories made from natural textures such as glass, wood and terracotta to bring the space alive.

And finally, layers of textiles in the form of cushions, blankets, rugs and throws gave the space it’s soul – and transformed it into a magical summer stay!

View the film below!

You can see the full film and more details about our make-over (including the full scoop on where all the items are from) over on Emily’s blog here.

Hope you liked reading more about our project – perhaps it will inspire you to refurbish a greenhouse near you?!

Photography: 1 / 2 / 3 Kelly Merchant. 4 / Niki Brantmark.

This post is brought to you in collaboration with Samsung. However, all words are my own and I only ever work with brands I absolutely love and think you will too! Thank you for supporting the businesses that help bring fresh content to your mail box and make My Scandinavian Home possible.

©







Related Post